mannetje met de zon

 


in het Stedelijk museum hangt mannetje met de zon van Karel Appel, een geweldige kunstwerk met een goed verhaal: om de kleur in de wereld te houden moest de zon terugkomen. Het mannetje haalt met zijn kruiwagen de onmogelijk grote zon terug, omdat hij er niet tegen kan dat in het donker de kleur verdwijnt.
precies wat je in deze regen/wintertijd voelt: behoefte aan zon en aan kleur.
Geïnspireerd op Karel Appel maakte ik een kunstwerk om te dragen, een hanger van koper, zilver en epoxy. Als je hem niet draagt kun je hem ook aan de muur hangen. Een ketting om vrolijk van te worden..
de afmetingen zijn: 6 cm x 4,5 cm , de ‘onderplaat’ is rood koper, het mannetje en de wielen en het handvat van de kruiwagen zijn van zilver (1e gehalte), de kruiwagen en de zon zijn van epoxy. Het ophangoog is van zilver.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *