bomen naar Dora Tuynman

 

0131319bregman_b9a6b9aac69544640c1a538e6bfc80a4a
Dora Tuynman (1926-1979) had haar atelier in Parijs, in de Rue Santeuil, waar ook Appel, Corneille en Bram Bogart hun atelier hadden. Ze is minder bekend dan de (andere) Cobra schilders, maar maakte erg mooi werk vind ik.
Geïnspireerd op haar werk maakte ik de hanger van een gestileerde bomengroep in alpaca, zilver, koper en titanium. De onderplaat is van alpaca, de onderzijde van de bomen is van zilver, de stammen zijn van rood koper en de boomkronen van (met de vlam gekleurd) titanium. Aan de achterzijde is een zilveren buisje gesoldeerd, waar een ketting of koord doorheen kan. Op de foto met een blauw leren koord. De hanger is ruim 4,5 cm breed en 5,5 cm hoog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *